Kävin tänään hammaslääkärillä

Kävin tänään tosiaan hammaslääkärillä ja voi pojat kun siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi käynyt hammasläkärillä. Aamulla herätessäni jännitti ja pelotti niin paljon, että hyvä että sain itseni edes ylös sängystä.

Aamulla pesin hampaat ja en edes syönyt mitään aamupalaa kun jännitti niin paljon. Joskus kymmenen aikoihin sitten lähdin liikenteeseen ja perillä olin nopeammin kuin oikeastaan edes halusin olla. Hampaista puhdistettiin plakkia ja muutama reikä jouduttiin paikkaamaan. Koko urakka oli noin tunnissa ohi, jonka jälkeen helpotuksen johdosta päätin käydä syömässä.

Hetken aikaa mietittyäni päätin mennä syömään subwayhin kokonaisen patongin täysjyväpohjalla. Täytteiksi valitsin tonnikalaa, sekä erilaisia salaatteja ja lisukkeita. Olipa muuten todella hyvää täytyy myöntää. Siinä syödessäni aloin miettimään hammaslääkäripelkoa ja hampaiden hoitoa noin yleisesti muutenkin.

hammashoitoa-koiran-tyylillä

Asun itse Espoossa ja olen aina pelännyt hammaslääkäreissä käyntiä. Osittain asia johtuu siitä, että minulle on tehty juurihoitoa, joka jätti ainakin minulle todella syvät traumat koko hammaslääkäreillä käymisestä. Tänään olin tosin positiivisesti yllättynyt ja mietinkin, että Espoon hammashoito on todella laadukasta omasta mielestäni. Palvelu oli todella mukavaa ja ystävällistä, joka merkitsee minun kaltaiselle pelkopotilaalle todella paljon, koska jos hammashoitaja käyttäytyy jotenkin todella negatiivisesti ja välinpitämättömästi, niin se ei helpota pelkopotilaana oloa kyllä yhtäään.

Olenkin päättänyt, että jatkossa hoidan hampaitani seuraavien rutiinien mukaisesti: pesen hampaat aamuin ja illoin ihan joka päivä. Monille tämä on varmasti itsestäänselvyys, mutta saatan itse lipsahtaa tästä rytmistä joskus ja se ei ole hyvä hyvä juttu.

Toiseksi, aijon käydä hammaslääkärillä tästä lähin noin puolen vuoden välein, jotta varmistan, että en joudu enää koskaan tekemään mitään isompaa remonttia suussani. Kuten esimerkiksi juurihoitoa tai jotain muuta vastaavaa, joka tuntuu mielestäni todella ikävältä.

Kolmanneksi ajattelin alkaa käyttämään hammaslankaa päivittäin. Tämäkin voi olla todella monelle ihmiselle itsestäänselvää mutta itse olen aina pitänyt hammaslangan käyttöä jotenkin turhana, vaikka se ei sitä todellakaan ole. Uusi sloganini voisikin olla: Espoo Hammashoito – ja homma pelittää :).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hammasl%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri

http://espoohammashoito.com/

Hyvää kevättä kaikille tasapuolisesti!

Mitä on Hakukoneoptimointi?

Tuttavani kysyvät minulta usein, että mitä on hakukoneoptimointi ja siihen pystyy antamaan melko selkeän vastauksen, mutta ei aivan täydellistä koska niin moni asia riippuu myös Googlen omasta algoritmista. Meillä tavallisilla tallaajilla taas ei ole mitään asiaa näkemään Googlen algoritmia, mutta testaamalla erilaisia malleja ja tapoja, voidaan melko helposti päätellä mikä toimii ja mikä ei toimi.  Hakukoneoptimointi luokitellaan yleensä kahteen eri luokkaan: Sisäiseksi hakukoneoptimoinniksi ja ulkoiseksi.

mitä-on-hakukoneoptimointi

Sisäinen optimointi tarkoittaa yleensä kaikkea mitä saadaan HTML:llä aikaan, kuten otsikoita, kuvauksia, header 1 ja niin edelleen. Ulkoisella optimoinnilla taas sivulle tulevia linkkejä ja niiden ankkuritekstejä. Hakukoneoptimointi yleensä aloitetaan analysoimalla hakusanojen kilpailutilanne ja kilpailun kovuus. Tietenkin analysoidaan myös kaikista kannattavimmat hakusanat, tai sellaiset hakusanat että ihmiset ylipäätänsä etsivät niillä termeillä hakukoneissa. Jos kilpailu ei ole hirveän kovaa, niin hyvien sijoituksien saaminen ei ole kovinkaan vaikeaa. Kilpailun tasoa mitataan yleensä sillä, että katsotaan kilpailevien sivujen “Pagerank” ja kuinka vanha domain heillä on. Tottakai asiaan vaikuttaa myös sivulle tulevien linkkien määrä.

 

Hakukoneoptimointi tarkoittaa siis kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että halutaan nostaa jonkin sivun hakukonesijoituksia määrätyillä avainsanoilla- / fraaseilla. Nämä avainsanat tai fraasit voivat olla käytännössä mitä tahansa, mutta yleensä ne ovat sanoja joilla halutaan parantaa sivun näkyvyyttä, kuten vaikka helsinkiläisen sisustussuunnittelijan hakufraasi voisi olla esimerkiksi: helsingin sisustussuunnittelija. Eli jos helsinkiläinen sisustussuunnittelija saisi tuollaisella ankkuritekstillä itselleen linkin sivulleen tarkottaisi se käytännössä samaa, kuin linkin laittaneen sivun omistaja äänestäisi että täältä sivulta löydät helsingin sisustussuunnittelijan.

sisäinen-ulkoinen-hakukoneoptimointi

Siinä siis todellakin hakukoneoptimoinnin LYHYT oppitunti ja jos ihmisiä kiinnostaa tämänkaltaiset postaukset enemmänkin, niin voin alkaa tekemään niitä useammin. Tänään en ole tekemässä enään uusia blogipostauksia mutta voi olla, että huomenna tai ylihuomenna taas postaan jotain uutta ja olisin iloinen jos saisin teiltä ideoita siihen, että mistä kirjoitan seuraavaksi. En olisi kuvitellutkaan, että aiheita olisi näin vaikeaa keksiä, jos omassa elämässä ei tapahdu sillä hetkellä mitään ihmeellistä, mutta toivottavasti joku teistä päättää ottaa rohkean ensiaskeleen ja ehdottaa minulle jotakin elektroniikkaan & IT:seen liittyvää aihetta, josta voisin sitten kirjoittaa teille.

Vielä tähän loppuun wikipedian määritelmä asiasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hakukoneoptimointi

Uusi näyttö

Nonniin nyt on sitten ostettu uusi näyttö tietokoneeseen ja täytyy sanoa, että kuvanlaatu on todella paljon parempi kuin missään aikasemmassa TN-paneelilla toimivassa näytössä. Ja näyttö jonka Verkkokaupasta nappasin mukaani on HP Z27i 27″ IPS LED-näyttö. Ero on ihan kuin yöllä ja päivällä, kun vertaa tuohon edelliseen näyttöön jonka omistin. Tänään ajattelin, että jos vuokrais vaikka jonkun leffan ja kattelisi sen tuosta uudelta näytöltä.

ips-näyttö

Tollanen kaunokainen se nyt sitten on. Mutta asiasta kolmanteen, tänään olisi tarkoitus mennä tapaamaan muutamaa kaveria, ja käymme ehkä pelaamassa biljardia keskustassa. Ajattelin myös naukkaista muutaman hoegaardenin, koska vehnäoluet on aivan tajuttoman hyvän makuisia. Täytyy myös tänään auttaa kaveriani valitsemaan uudet komponentit hänen tulevaan tietokoneeseensa, koska häneltä meni eilen kannettava rikki. Autan häntä myös tottakai uuden koneen kasaamisessa, kun paketti saapuu hänen luokseen.

Ajattelin että prosessoriksi pistetään tottakai Intelin prosessoria kiinni ja näytönohjaimeksi todennäköisesti Nvidiaa, mutta en ole enää nykyää varma että kummalla on paremmat näytönohjaimet markkinoilla. Kaikissa aikaisemmissa tietokoneissani on aina ollut Nvidian näytönohjain kiinni, mutta ehkä tässä koneessa tulee olemaan poikkeus. Seuraan mielenkiinnolla näiden kahden suuryritysten kilpailua, ja ehkä jonain päivänä minustakin tulee ATI -kannattaja, mutta tuskinpa ihan lähitulevaisuudessa ainakaan.

Pahoittelen todella viivästynyttä postausta, koska on ollut todella paljon kiireitä mutta nyt vihdoin alkaa asiat selkenemään. Tämä näyttö on kyllä ollut todella kovassa käytössä ja täytyy  sanoa, että en kadu tätä ostosta hetkeäkään. Toimii kuin unelma käytössä kuin käytössä. Ainut asia mikä tässä näytössä voi olla pelaajille ongelmallista on se, että IPS-paneelit on tyypillisesti pelaamiseen vähän huonommat kuin TN-paneelit koska näytön hertsit rajoittuvat 60hz IPS-paneeleissa, kun taas TN-paneeleissa saadaan jo nykyään 144hz luokkaa. Mutta jos et ole mikään extreme pelaaja niin IPS-paneelit sopivat aivan mainiosti pelikäyttöönkin.

Näytön värit kun kalibroi, niin ei voi muuta kuin ihailla kuinka tarkka näyttö on ja kuinka terävä kuva ja värit siinä onkaan. En voi sanoa muuta kuin että suosittelen todellakin ostamaan tämän kaunokaisen.

Avausposti blogilleni

Ensimmäinen blogi postaukseni

Nyt on vihdoin saatu oma domain sivuilleni, jotta voin aloittaa bloggaamisen. Joku voi hieman ihmetellä domainin nimeä mutta sain tämän domainin ystävältäni ilmaitteeksi ja hän sanoi, ettei domainin nimellä oli mitään väliä, joten näin alustavasti ainakin tyydyn käyttämään tätä. Minua on aina kiinnostanut elektroniikka, sekä tekniikka ja ne ovatkin todella lähellä sydäntäni. Blogini tulee sen takia todennäköisesti keskittymään elektroniikkaan ja tekniikkaan.

Tänään jatkuu mestarien liiga jalkapallo ottelut, vastassa tänään on Roma vs Bayern ja itse pidän saksalaisista joukkueista, joten tällä kertaa kyllä kannatan Bayernia. Unohdin mainita äsken, että seuraan myös paljon urheilua ja se on todella tärkeää myöskin minulle. Olemme kavereideni kanssa suunnitelleet, että joku kesä menisimme ihan paikan päälle katsomaan jotain jalkapallon MM-kisa peliä. Se on ollut jo todella pitkään haaveenani.

jalkapallo

Pidän myös jonkinverran eri tietokone- / konsolipelien pelaamisesta, erityisesti kavereiden kanssa Fifa 15 tai NHL 15 pelaaminen on todella hauskaa hommaa. Siinä saa vaan ajan kulumaan todella nopeasti muutaman oluen kera. Suunnitelmissani on se, että muokkailen ja päivittelen tätä sivua sitä mukaan kun hyvältä tuntuu, eli en aijo ottaa mitään stressiä tämän blogin suhteen.  Edetään yksi päivä kerrallaan.

Huomenna olis sitten tarkoitus lähteä käymään Oulussa äitiä tapaamaan ja syömään tottakai. Äidin tekemät ruuat on aina kaikista maukkaimpia. Matkaltani palaan todennäköisesti vähän ennen viikonloppua ja perjantaina olisi sitten tarkoitus lähteä moikkaamaan muutamaa vanhempaa kaveria. Ehkä käydä myös Verkkokaupassa ostamassa uusi IPS-paneelilla toimiva näyttö tietokoneeseeni. Mutta mestarien liiga peli alkaa tossa kymmenen minuutin kuluttua ja ajattelin hakea muutaman oluen jääkapista ja mennä katsomaan tuota peliä. Voisin jättää tähän loppuun vielä hienon videon nostattamaan ihmisten tunnelmia.

https://www.youtube.com/watch?v=IycU9B9FNhA

Täytyy vielä sen verran sanoa, että pidän todella paljon noista musiikeista mitä tuossa videolla on käytetty, ja se on muutenkin editoitu todella hienosti, sekä saatu siihen todella erikoinen fiilis laittamalla hyvää musiikkia ja tilanteita synkkaamaan keskenään. Ei voi muuta oikein sanoa, kuin että onpa todella hieno video.